Tandläkare Utan Gränser

Tandläkare Utan Gränser är en ideell organisation som arbetar med att ta tandvård till de delar av världen där det inte är lättillgängligt, och där det inte är en självklarhet att alla har en egen tandborste.

För oss på byno har det alltid varit en självklarthet att hjälpa till att göra världen lite bättre.
Vi är dessutom väldigt glada att få göra det tillsammans med dig.

Kort om Tandläkare Utan Gränser

Kort om Tandläkare Utan Gränser

Tandläkare Utan Gränser är en ideell organisation som dessutom arbetar helt oberoende av andra parter. Deras huvudsakliga jobb är att kunna ta tand- och munvård till delar av världen där den inte är så utbredd. Befolkningen i länderna som de besöker får information som ska hjälpa till att förbättra tandhälsan, de får odontologisk vård och får även fysiska produkter som kommer in genom deras sponsorer - oftast i form av tandborstar och tandkräm.

En otroligt viktig del är dessutom att de vill utbilda i självhjälp, så att alla berörda parter kan ta hand om sin egen hälsa i framtiden, och inte vara beroende av hjälporganisationer.

Hur jobbar Tandläkare Utan Gränser?

Hur jobbar Tandläkare Utan Gränser?

För att Tandläkare Utan Gränser ska kunna fortsätta att göra sitt fantastiska arbete med att göra världen lite bättre, tandborste för tandborste, så krävs det dedikerade medlemmar och sponsorer.

Så ofta som det går, åker ett dedikerad gäng med tandläkare, tandhygienister och volontärer ner till länder där behovet av tandvård är extra stort, och gör allt de kan för att hjälpa till. Exempel på länder dit de senaste resorna har gått är Burikna Faso, Fillipinerna, Nepal, Tanzania och Zimbabwe.

Hur stöttar byno Tandläkare Utan Gränser?

Vi vet att ingen kan göra allt, men om alla gör något, så kommer vi en bra bit på vägen. För varje tandborstset som vi säljer, så donerar vi en summa pengar till Tandläkare Utan Gränser. Med det sagt, så vill vi tacka dig för att du gör det möjligt för oss att hjälpa till!

Vill du läsa mer om det fantastiska jobb som Tandläkare Utan Gränser gör?