Integritetspolicy - Byno

Integritetspolicy

Byno Integritetspolicy

Byno är alltid måna om våra kunders personliga integritet. Därför föreslår vi att du tar några minuter av din tid och läser igenom denna text som förklarar vilka personuppgifter vi sparar, hur vi använder dem och vilka rättigheter du har. Byno AB (“Byno”, “vi”, “vår” eller “oss”) äger de personuppgifter som samlas in via eller i samarbete med www.byno.se och alla associerade webbsidor (“sajten” eller “sajt”).

Vi samlar tillsammans med Google Tag Manager in personuppgifter från dig som kan komma att användas i marknadsföringsändamål i enlighet med vad som närmare anges i vår respektive Google:s integritetspolicy.

Personuppgiftsansvar

Byno AB är personuppgiftsansvarig Organisationsnummer: 559299-5715

Adress: Byno AB Ulriksborsgatan 9 11218 Stockholm

Vilka personuppgifter samlar vi?

Vi samlar personuppgifter i samband med att du tillhandahåller dessa direkt till oss och genom användning av vår sajt. Det kan vara:

  • Information du tillhandahåller när du använder vår sajt www.byno.se (t.ex. namn, kontaktuppgifter, kön, produktrecensioner och information du anger på ditt konto).
  • Transaktions- och faktureringsuppgifter, t.ex. om du genomför ett köp från oss via vår sajt (t.ex. kreditkortsuppgifter och leveransinformation).
  • Korrespondens du haft med oss (t.ex. om du kontaktat kundservice eller interagerat med oss via sociala medier).
  • Information du tillhandahållit när du deltagit i tävlingar eller besvarat enkäter.
  • Information vi samlat in automatiskt via cookies eller andra tracking-verktyg (t.ex. vilka webbsidor du besökt och om du klickat på någon länk i vårt nyhetsbrev). Vi kan också samla information om vilken enhet du använt för att besöka vår sajt, eller ditt beteendemönster på vår sajt.
  • Annan information du anger när du besöker vår sajt, t.ex. var du befinner dig när du besöker vår sajt, detta under förutsättning att du ger ditt godkännande till detta.
Hur använder vi dessa uppgifter?

Beroende på hur du använder vår sajt, hur du interagerar med oss, och vad du tillåter oss att ta del av, inbegriper syftet med vilket vi samlar in dessa uppgifter:

  • Att kunna genomföra din beställning och behålla ditt konto på vår sajt.
  • Att hantera och besvara frågor och klagomål som inkommer till vår kundservice.
  • Att individanpassa sajten efter dina önskemål och visa det innehåll som vi tror att du är mest intresserad av, detta baserat på dina uppgifter, din köphistorik och din surfhistorik.
  • För att förbättra och bibehålla kvaliteten på vår sajt, samt övervaka användandet på densamma.
  • För marknadsundersökningar, vi kan t.ex. kontakta dig för feedback på våra produkter.
  • För att skicka reklam och direktreklam i de fall du godkänt detta eller att vi i övrigt är tillåtna att göra så.
  • Av säkerhetsskäl, t.ex. för att utreda bedrägeri samt vid behov för att skydda oss eller våra underleverantörer.
  • För att följa våra juridiska och regelmässiga skyldigheter.
Vi hänvisar till följande rättsliga grunder, lydande under dataskyddslagen, gällande vår rätt att hantera dina personuppgifter:

• Eftersom det är nödvändigt att hantera personuppgifter för att upprätta ett avtal med dig, eller förbereda ett avtal med dig (t.ex. använder vi dina personuppgifter för att utföra betalning och genomföra köp när du lägger en beställning hos oss, samt för att skapa ett konto när du genomför ett köp av oss). • Eftersom vi har mottagit ditt godkännande (t.ex. när du kontaktar vår kundservice, när du lägger till information om dig i din profil eller när du godkänner att vi skickar reklam till dig). • Eftersom det ligger i vårt rättsliga intresse som e-butik att upprätthålla och tillhandahålla våra tjänster. Vi vill alltid veta mer om våra kunders behov och önskemål för att kunna erbjuda bästa möjliga produkter och kundupplevelser. Vi använder information om dig för att skräddarsy din upplevelse av vår sajt, för att göra den intressantare och mer relevant i fråga om produkter och erbjudanden för just dig.

Marknadsföring

Vi älskar att kommunicera med våra kunder och därför kan vi, beroende på dina önskemål om reklam, komma att använda dina personuppgifter för att skicka reklam via e-post, telefon eller post. Några av dessa utskick kan vara skräddarsydda just för dig, baserat på din surfhistorik, köphistorik eller annan information vi sparat om dig.

Om du inte längre önskar få reklam och erbjudanden från oss (eller tvärtom återigen vill få det) kan du anmäla det när som helst genom att kontakta oss (se detaljer längre ned), klicka på “avanmäl” i något av våra nyhetsbrev eller genom att uppdatera dina inställningar på din sida. Om du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev kan vi fortfarande komma att kontakta dig med serviceinformation (t.ex. beställnings- och leveransbekräftelse och information om dina rättigheter).

Du kan också exponeras för reklam för oss på andra sajter samt sociala medier. Dessa annonser kan vara skräddarsydda för dig genom insamlande av data via cookies (som registrerar din surfhistorik, vilket möjliggör för oss att skapa annonser åt personer som besökt vår sajt). Om du ser annonser på sociala medier kan det bero på samarbeten med användare på sociala medier med följare som matchar den demografiska profilen för våra kunder. I vissa fall kan denna marknadsföring innefatta att du delar din e-postadress med detta nätverk. Om du inte längre vill se riktade annonser kan du ändra inställningar för cookies och integritet i din webbläsare samt på respektive sajt/app.

Vem får tillgång till denna information?

Vi delar med oss av våra kunders personuppgifter till underleverantörer enligt följande: • Med andra bolag inom vårt huvudbolag som behöver dessa för att kunna sköta vår sajt. • Med våra underleverantörer och företag som utför tjänster till oss, t.ex. betalningsprocessorer och fraktbolag. • Med våra företagsrådgivare och jurister. • Med underleverantörer som arbetar för att förebygga och upptäcka förekomsten av bedrägeri. • Med polis eller andra statliga myndigheter, t.ex. för att rapportera bedrägeri eller i enlighet med en tvingande begäran. • I de fall vi säljer någon del av vår verksamhet kan personuppgifter om våra kunder synliggöras för en potentiell köpare. I så fall kommer vi ta till rimliga åtgärder för att säkerställa att köparen lyder under villkoren i integritetspolicyn. • I andra sammanhang där vi har ditt medgivande till det eller i övrigt enligt lag har rätt att göra så.

Förvaring och lagring

Vi anlitar underleverantörer baserade i hela världen. Därav kan dina personuppgifter komma att hanteras i länder utanför Europa, inklusive länder där du har lägre grad av rättsligt skydd avseende dina personuppgifter än i ditt hemland. Om vi skickar personuppgifter utom europeiska ekonomiska samarbetsområdet kommer vi, vilket vi enligt lag är tvingade till, att säkerställa att dina integritetsrättigheter är adekvat skyddade, allra helst enligt EU:s standardmässiga avtalsklausuler.

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge vi behöver dem i enlighet med ovan angivna syfte, vilket innebär att varaktigheten kommer att variera beroende på dina interaktioner med oss. Om du till exempel genomfört ett köp hos oss kommer vi att behålla dina uppgifter så länge som krävs av fakturerings-, skatte- och försäkringsskäl. Vi kan också komma att bevara korrespondens med dig (exempelvis om du lämnat klagomål på en produkt) så länge som behövs för att skydda oss från rättsliga krav. När vi inte längre har behov av att spara information kommer vi att radera den. Observera att vi kommer att spara din e-postadress även i det fall du avanmäler dig från vårt nyhetsbrev, detta för att säkerställa att vi inte skickar nyhetsbrevet till din adress framöver.

Säkerhet

Vi försäkrar att data som lämnar vår sajt är krypterad. Denna process involverar konvertering av information eller data till kod för att förhindra obehörig åtkomst. Vår sajt följer detta regelverk och begagnar sig av säkra metoder för att säkerställa skydd av alla kreditkortstransaktioner. Krypteringsmetoder så som SSL används för att skydda personuppgifter som skickas till eller från vår sajt över säkra kommunikationskanaler. Samtidigt som vi gör allt i vår makt för att alltid skydda personuppgifter på vår sajt kan vi inte garantera skydd och integritet för uppgifter på vår sajt.

Åldersgräns

Vår sajt är inte avsedd för, och bör inte användas av, personer under 18 års ålder. Vi samlar inte medvetet personuppgifter om personer under 13 års ålder eller personer under gällande åldersgräns.

Cookies

Vi använder cookies och liknande funktioner för att tillhandahålla vissa funktioner på vår sajt, för att förstå och mäta dess prestanda samt för att erbjuda riktad reklam. För ytterligare information om hur vi använder cookies och hur du ändrar dina inställningar för cookies, vänligen kontakta oss. Läs mer om hur du gör detta under "Kontakta oss".

Vi samlar tillsammans med Google Tag Manager in personuppgifter från dig som kan komma att användas i marknadsföringsändamål i enlighet med vad som närmare anges i vår respektive Google:s cookie policy.

Dina rättigheter

Du har vissa rättigheter gällande dina personuppgifter, inklusive rätt att komma åt dem, förflytta dem, ändra dem och begära att vi raderar alla dina personuppgifter.

Du har även rätt att protestera mot att dina personuppgifter används i vissa specifika syften, inklusive att skicka riktad reklam till dig. Läs mer under “Marknadsföring” ovan för ytterligare detaljer om hur du avsäger dig reklamutskick.

Vi kommer följa alla önskemål för att utöva dina rättigheter i enlighet med gällande lagstiftning. Observera dock att det finns begränsningar i dessa rättigheter och att det kan finnas omständigheter då vi inte har möjlighet att följa dina önskemål. För att lämna önskemål om dina personuppgifter, eller om du har frågor rörande dina personuppgifter, ber vi dig kontakta oss med hjälp av kontaktuppgifterna nedan. Du har också rätt att kontakta din lokala tillsynsmyndighet med frågor om dataskydd.

Ändringar i denna integritetspolicy

Vi kan komma att göra ändringar i denna integritetspolicy. Om en sådan ändring anses vara väsentlig kommer vi att i förväg informera dig om denna ändring via den mailadress som är kopplad till ditt konto. Vänligen läs sådan information noggrant.

Kontakta oss

Du kontaktar vår support via vårt Kontaktcenter, där vi är nåbara genom mail, chatt och våra sociala medier.

Mail: hello@byno.se

Sociala medier: @Bynosmile

Klarna

Läs Klarnas fullständiga dataskyddsinformation här

Klarna Bank AB (publ) (“Klarna”) uses cookies to recognize the user’s device for the purpose of providing personalized advertising of Klarna products the next time the user will browse a merchant website offering Klarna products, and for analytics purposes.

Persistent marketing and analytics cookies

These cookies contain a unique user ID which will enable Klarna to recognize the user’s device the next time that user returns to a merchant using Klarna’s services. These are persistent cookies, stored on the device for a period of up to 540 days as of the last interaction with Klarna, or until they are deleted and allow Klarna (i) to show personalized marketing of Klarna products, including credit promotions to the user, and (ii) to perform analytics of the user behaviour. By connecting the unique user ID stored in the cookie on the device to the information Klarna has about the user, Klarna will be able to recognize the user of that device. The information Klarna collects through the cookies is not shared with any third party. The user’s consent and revocation of consent Setting cookies for marketing purposes is subject to the user’s consent, which will have to be obtained before the cookies are set on the user’s device. In addition, the web browser or device often allows the user to change the settings for the use of cookies. More information on how to adjust the settings can be found in the browser of device reference information, and on aboutcookies.org.

About Klarna

Klarna Bank AB (publ) is subject to Swedish Data Protection legislation, and is the data controller for the purpose of processing the personal data as described above. Klarna has a data protection officer and a team consisting of personal data experts. Klarna also has a customer service team handling questions relating to personal data. You are welcome to contact Klarna at dataskydd@klarna.se. Please visit www.klarna.com for more information about Klarna, and how Klarna processes personal data.

Footer